Noderīga informācija? Dalies ar draugiem!
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter

Veselīgais ābolu pīrāgs bez cukura un baltajiem miltiem – ideāla alternatīva svētku galdam, ja domajam par veselību un figūru. Cukurs var glābt teju vai katru ēdienu, bet pagatavot kaut ko saldu un garšīgu bez tā var šķist neiespējami.

Tā gluži nav, jo arī ļoti gatavi banāni un saldas šķirnes āboli var aizstāt cukura saldumu, kas dažreiz liekas jau par daudz salds.

Veselīgais ābolu pīrāgs ir viegli pagatavojams un tā sastāvā ir tikai veselībai svarīgi ingredienti jeb sastāvdaļas.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Pamatam:

30 g valrieksti

30 g kokosriekstu skaidiņas

30 g linsēklas (samaltas)

150 g auzu pārslas

200 g banāni

Pildījumam:

260 g ļoti gatavi banāni

20 g linsēklas (samaltas)

100 g (1 neliels) ābols – sablenderēšanai

300 g (3 nelieli) āboli – sagriešanai kubiciņos

šķipsniņa kanēlis

vaniļas esence – 1 tējk.

Pagatavošanas gaita:

Pamata sastāvdaļas sablenderējam, kā beidzamo pievienojot banānu. Labi, ja linsēklas pirms tam jau ir samaltas, jo tad tā pamata masa sanāks viendabīgāka. Tad ieklājam cepamajā formā (man bija diametrā 29 cm) cepamo papīru un izklājam masu. Tā var būt mazliet ķepīga, tomēr vajadzētu veiksmīgi izdodies masu izklāt vienmērīgi. Liekam uzsildītā cepeškrāsnī cepties kādas 15 min – 180 grādos. Tikmēr sagatavojam pildījumu.

Banānus, jau samaltas linsēklas un 1 ābolu sablenderējam, pievienojam kanēli un vaniļas esenci. Vajadzētu sanāk sķidrai masai. Tad sagriežam atlikusos 3 ābolus kubiciņos un sajaucam kopā ar šķidro masu. Kad pamatne ir pacepusies, ņemam to ārā, pavisam nedaudz atdzesējam un lejam pildījumu. Liekam atpakaļ cepeškrāsnī un cepam aptuveni 20 minūtes 180 grādu temperatūrā. Kad pagājušas 20 minūtes, ņemam ābolu pīrāgu ārā un ļaujam tai atdzesēties. Kad tā pilnībā atdzisusi, sagriežam gabaliņos un baudām kopā ar siltu tēju. Labu apetīti!

Uzturvērtība 100 g (viens gabaliņš sver aptuveni 100 gramus) – 201 kcal, OB – 3.3 g, OH – 29.5 g, TK – 7.3 g

 

Noderīga informācija? Dalies ar draugiem!
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter