Noderīga informācija? Dalies ar draugiem!
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter

Raw šokolādes trifeles jeb konfektes – majās gatavotās trifeles bez baltā cukura un hidrogenētiem taukiem. Veselīgs našķis svētku laikā, turklāt ar dažādām garšām!

Nepieciešamās sastāvdaļas / man sanāca kopā 27 bumbiņas:

100 g kokosrieksta piena cietā daļa

100 g dateles (vajadzīgas ļoti mīkstas)

70 g kakao pulveris

25 g saldais sīrups – rīsu, dateļu vai arī medus, ja to uzturā lietojam

Sastāvdaļas topingam jeb dekorējumam, dažādākām garšām:

Kokosriekstu skaidiņas (10 grami), mandeļu skaidiņas (10 grami), drupinātās kakao pupiņas (cacao nibs) (10 grami) u.c. pēc izvēles – daudzums arī – pēc izvēles.

Kokosriekstu piena cieto daļu (pēc pastāvešanas ledusskapī) atdalām no šķidrās konsistences un liekam iekšā food procesorā, pēc tam pievienojam dateles un saldo sīrupu – blenderējam, lēnām pievienojot kakao pulveri. Jāsmalcina visa masa tik ilgi, lai viss izveidotos tādā kā putriņā, šķidrā. Šo gatavo masu liekam atsevišķā traukā uz kādām 10-20 min ledusskapī, citādāk nevarēs ar rokām izveidot bumbiņas jeb trifeles (jo masa pārak šķidra). Tikmēr, kamēr masa lēnām cietē, gatavojam topingus.

Sasmalcinām food procesorā drupinātās kakao pupiņas – to var darīt arī kafijas dzirnaviņās, taču tad šīs pupiņas būs pārāk smalkas. Es šoreiz gribēju, lai ir tādi kā gabaliņi, kuros var apviļāt izveidotās trifeļu bumbiņas. Kad pupiņas sasmalcinātas, tad veidojam nakamo topingu – mandeļu skaidiņas. Var izmantot arī veikalā pieejamās mandeļu skaidiņas, taču es šoreiz gatavoju savas – varbūt ne gluži skaidiņas, bet sasmalcinātas mandeles. Apgrauzdēju ūdenī iepriekš izmērcētas un nomizotas mandeles un tad sasmalcināju kafijas dzirnaviņās. Pēc tam gan sapratu, ka labak būtu bijis smalcināt food procesorā, lai arī no šī topinga sanāktu tādi kā mandeļu smalki gabaliņi, bet beigās sanāca vairāk pulveris. Un trešais topings būs kokosriekstu skaidiņas, kas ir jau gatavas!

Ņemam no ledusskapja ārā masu – tā jau ir pacieta un veidojam nelielas bumbiņas – sākumā izveidojam visas bumbiņas un tikai tad katru bumbiņu apviļājam konkrētajā topingā un liekam uz šķīvja. Kad viss gatavs, liekam sķīvi ledusskapī un pēc stundas var sākt našķoties. Raw šokolādes trifeles var ledusskapī uzglabāt noteikti vairākas dienas!

Uzturvērtība – 1 bumbiņa sver aptuveni 13 grami (viena varbūt nedaudz vairāk, viena mazāk):

46 kalorijas, OB – 0.9 g, OH – 6.1 g, TK- 1.9 g

Noderīga informācija? Dalies ar draugiem!
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter